APA - Escola pública

Associació de Pares d'Alumnes per a l'Ensenyament del Català, a l'escola pública
Association de Parents d'Élèves pour l'Enseignement du Catalan, à l'école publique

APA est une Association de Parents d'Élèves habilitée par l'Inspection Académique

mercredi 29 janvier 2014

Obertura d'una filera bilingüe al Voló - Comunicat d'APA Escola Pública

Comunicat d’APA / Escola Pública

Dues classes bilingües a la rentrada de setembre de 2014 a l’escola maternal del Voló.

Amb una forta demanda de les mares i dels pares d’alumnes per l’obertura d’una filera bilingüe a l’escola pública del Voló s’obrirà per la propera rentrada 2014/2015 dues classes català/francès a l’escola maternal.

Gràcies a una concertació exemplar entre els diferents actors, la municipalitat del Voló, les mares i els pares, l’APA, l’IEN de la circumscripció i el seu equip, mestres de maternal i mestres vinguts de Ceret, 56 nens i nenes de maternal tindran un ensenyament a paritat en les dues llengües.

Les condicions eren ideals, sobretot pel fet que tan a maternal com a primària, hi ha més d’una classe per nivell com a moltes escoles del Rosselló, situació que afavoreix aquesta realització.
Tots els participants a la reunió del dilluns 27 de gener esperen que la demanda de filera bilingüe sigui confirmada per les diferents autoritats acadèmiques fins al Rectorat.

El Voló podria ser exemplar per més d’una desena d’escola de la plana, si cada actor del món educatiu volia respondre a la demanda de les famílies com ho indiquen els textos oficials. Catalunya Nord podria tenir un percentatge que correspondria a la situació d’altres territoris de l’Hexagone.