APA - Escola pública

Associació de Pares d'Alumnes per a l'Ensenyament del Català, a l'escola pública
Association de Parents d'Élèves pour l'Enseignement du Catalan, à l'école publique

APA est une Association de Parents d'Élèves habilitée par l'Inspection Académique

jeudi 17 juin 2010

Protesta a L'escola d'Alembert per la possible pèrdua del bilingüisme

Protesta a L'escola d'Alembert per la possible pèrdua del bilingüisme


Dj. 17 de juny del 2010
Avui dijous, el col·lectiu de pares d'alumnes i professors de l'escola d'Alembert bloquejaran aquesta per protestar pel projecte de reorganització de l'ensenyament bilingüe imposat per la inspecció acadèmica...

Frédéric Traby, professor i delegat del Snuipp, sindicat majoritari en el 1r grau, afirma que 'fa 15 anys que es practica el bilingüisme a l'escola D' Alembert, es tractava d'un lloc pilot en l'educació pública. Avui, sense consulta, volen trencar tots aquests anys de treball, mentre que els resultats hi són: els alumnes bilingües tenen millors valoracions. En lloc d'encoratjar aquest tipus d'ensenyament, volen barrejar tots els alumnes i treure tots els nens cap a la part baixa'.

El passat mes de maig, en el moment del consell d'escola del grup escolar d'Alembert, professors i pares d'alumnes van descobrir les vel·leïtats de reorganització de la inspecció d'acadèmia de la filera bilingüe.

No hi hauria classes bilingües i classes monolingües, de les quals la tria pertany de manera única als pares, sinó els alumnes serien barrejats la meitat del temps.
'Un dels pilars de l'ensenyament bilingüe desapareixerà, és a dir els ponts permanents entre les dues llengües, sigui quina sigui la matèria abordada', explica el representant sindical per a qui aquest projecte plantejarà grans problemes pedagògics als professors : 'Quan la classe serà barrejada, el professor ja no podrà passar d'una llengua a l'altre'.
Igual inquietud del costat dels pares d'alumnes, bilingües com monolingües. 'Els nens tindran diversos referents en lloc d'un, hauran de canviar sense parar de classe. Pensem que no són bones condicions de treball per als nostres nens', afirma Malika Gassouli, delegada dels pares independents. 'No estem contra una reorganització, a condició que sigui reflexionada i concertada amb els professors i els pares'